Mangold s dušenými rajčaty

Postup

  • 1.

    Rajčata ponoříme do vařící vody, ihned opláchneme ve studené vodě, sloupneme je, rozkrojíme příčně na půlky, vyjmeme semínka a rajčata pokrájíme na čtvrtky. Mangold očistíme, kořen odřízneme a jednotlivé listy důkladně omyjeme. Řapíky a listy nakrájíme odděleně asi 1 cm silné proužky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj oloupaný a rozdrcený česnek. Jakmile česnek začne vonět, přidáme k němu nařezané řapíky, několik minut je dusíme, pak přidáme rajčata, ochutíme je solí, špetkou cukru, sladké papriky a rozmarýnu, přidáme nakrájené mangoldové listy a vše na mírném ohni pod pokličkou 8-10 minut dusíme (rajčata by neměla být zcela rozpadlá). Hned podáváme k minutkovým masům.