b6549f9ae4e154c9d3ded15ef0d564545c0d058d

Boršč (foto)

Postup

  • 1.

    Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak jej vyjmeme a vývar odmastíme. Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, očištěnou mrkev a oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, rajčata spaříme vařící vodou, oloupáme a jemně nakrájíme. Polovinu připravené řepy a ostatní zeleniny zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 20 minut. Pak přidáme jemně nakrájené zelí, bobkový list, ocet, cukr, sůl, zbytek vývaru a vaříme až zelenina změkne. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené maso. Druhou polovinu řepy zalijeme trochou vývaru, přidáme pár kapek octa, krátce podusíme a přidáme do polévky. Při podávání nalijeme na každý talíř trochu smetany.