Kuřecí stehýnka s bílými fazolemi

Postup

  • 1.

    Kuřecí stehýnka nařízneme, osolíme a předpečeme na olivovém oleji.

  • 2. Na druhé pánvi začneme na malém množství oleje dusit na kolečka nakrájený pórek. Osolíme a až pórek získá hezkou barvu, přihodíme kuřecí stehýnka. Maso ochutíme čerstvými bylinkami, sušeným koprem a podlijeme malým množstvím vody. Pod pokličkou podusíme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut.
  • 3. Do sojové omáčky vmícháme med a směsí potřeme podušená stehýnka. Maso vrátíme na 15 minut do trouby, tentokrát již bez pokličky.
  • 4. Šalotku nakrájíme na kousky, osmahneme na malém množství oleje a přihodíme několik nadrobno nasekaných lístků koriandru. Přidáme bílé fazole, vše důkladně promícháme, osolíme a ochutíme mletým kmínem a jablečným octem. Několik minut podusíme.
  • 5. Přílohu upravíme na talíři do tvaru hnízdeček a položíme do nich kuřecí stehýnka. Zdobíme petrželovou natí a pažitkou.