Dvoubarevná čočka

Postup

  • 1.

    Hnědou čočku přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Poté čočku uvaříme v čerstvé vodě doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a přelijeme vodou zředěným kečupem. Osolíme, necháme přejít varem a přidáme scezenou čočku. Přebranou a propranou červenou čočku namočíme na 30 minut do studené vody a pak uvaříme v téže osolené vodě doměkka. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme citronovou šťávu, přimícháme uvařenou hnědou čočku a vše prohřejeme. Podle chuti přisolíme. Podáváme zajímavě barevně upravenou na míse nebo jen lehce promíchanou, aby vynikly barevné rozdíly. Ozdobíme listy salátu. Můžeme ještě pokapat citronem.