Chřestové rizoto

Postup

  • 1.

    V hrnci rozehřejeme na mírném ohni 2 lžíce másla a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme opranou rýži a za častého míchání ji dozlatova opražíme. Naběračkou postupně přidáváme horký vývar. Rýži necháme za stálého míchání asi 10 minut mírně vařit, dokud dokonale nevsákne tekutinu. Chřest vaříme asi 8 minut v osolené vodě. Vyndáme ho děrovanou naběračkou a necháme okapat.

  • 2. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a spolu se zbytkem másla vmícháme do rizota. Osolíme. Předem uvařený chřest šikmo nakrájíme ostrým nožem na menší kousky a přidáme k připravenému rizotu. Koktejlová rajčátka rozkrojíme na čtvrtky a také je zamícháme do rýže. Nakonec vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku a můžeme podávat.