7b9e95ed2800c0e7478eb93fe4de24b6ea4057e8

Kuřecí kousky v zeleninové omáčce (foto)

Postup

  • 1.

    Na pánvi si na oleji osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, ochutíme Solčankou. Chvilku restujeme zprudka a až maso zbělá, zmírníme plamen a za občasného míchání restujeme doměkka.

  • 2. V dalším hrnci si na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na malé kousky nakrájenou cuketu, rajčata i papriky. Pak zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme vše doměkka. Nakonec vše rozmixujeme a vzniklou omáčku ochutíme Solčankou, zjemníme rostlinnou smetanou a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Osmahnuté maso přidáme do omáčky a všechno spolu promícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem.