Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Postup

  • 1.

    Nejdřív dáme dusit na olej na malé nudličky nakrájená kuřecí prsa, podlijeme trochou vody a přidáme sojovku a Solčanku. Dusíme pod pokličkou na mírnějším ohni. Nakrájené houby usmažíme zvlášť na slunečnicovém oleji s jemně pokrájenou malou cibulkou, přidáme sůl.

  • 2. Listové těsto rozválíme na tenký plát a položíme na vymazaný a vysypaný velký plech. Těsto potřeme olivovým olejem a kečupem. Poklademe kolečky velké cibule, kolečky rajčat, posypeme provensálským kořením. Na to rovnoměrně rozprostřeme usmažené houby a podušené kuřecí maso. Oblanšírujeme špenát nebo mangold a také poklademe na koláč. Žlutou cuketu pokrájíme na tenká kolečka a hustě rozprostřeme na koláč. Cuketu posypeme Solčankou. Poslední vrstvu bude tvořit nahrubo nastrouhaný sýr.