Plněné zelné listy mletým masem

Postup

  • 1.

    Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme rýži, opečeme, přidáme vývar, tymián, bazalku, předem spařené a okapané rozinky a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 20 minut. Po vychlazení smícháme s mletým masem, vejcem, solí, sekaným koprem a Solčankou. Z hlávky zelí vyřízneme košťál a ve velkém množství osolené vody celou hlávku 5 minut povaříme. Uvařenou ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji rozebereme list po listu. Listy plníme masovou směsí a zavinujeme je od dolního konce listu, kraje přihneme a zavineme. Plněné listy dáváme do vymaštěného kastrolu, navrch

  • 2. dáme oloupaná pokrájená rajčata, osolíme, zakryjeme a necháme v troubě 1 hodinu zapéct. Pak závitky opatrně vyjmeme, uložíme do tepla, do omáčky dáme jogurt, smíchaný s maizenou a prohřejeme. Zelné listy podáváme přelité omáčkou s rýží.