d1a4b98deb72adcea4b60d9dba0ef34fb5aa91ef

Kuře v kunovjankové omáčce (foto)

Postup

  • 1.

    Na oleji zprudka osmahneme na kousky nakrájené kuřecí maso a když se zatáhne, ochutíme jej Solčankou a podlijeme troškou vody. Dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2. V jiném hrnci si na troše oleje osmahneme nadrobno pokrájený česnek a celozrnnou špaldovou mouku, zalijeme vodou a přidáme scezenou a propláchnutou zeleninovou směs Kunovjanka. Chvilku povaříme, ale nemusíme moc dlouho, neboť naložená zelenina je již měkká. Zeleninovou směs ochutíme Solčankou a cukrem a důkladně rozmixujeme na hladkou omáčku.
  • 3. Omáčku vlijeme k masu, které pustilo svou vlastní šťávu, kterou v žádném případě nesléváme! Maso s kunovjankovou omáčkou tvoří velmi lahodnou kombinaci.
  • 4. Podávat můžeme s těstovinami nebo knedlíkem.