Makarony s krůtím masem

Postup

  • 1.

    Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nasekáme najemno, česnek nahrubo. Celer očistíme, nakrájíme na jemné plátky a zelenou část odložíme. Celer asi 4 minuty povaříme, pak prudce ochladíme. Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy. Vše vaříme na mírném ohni 20 minut. Osolíme a ochutíme špetkou cukru. Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Maso nakrájíme na proužky a opečeme na zbylém oleji. Rajčata oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme a osolíme. Smetanu vlijeme do omáčky a dobře promícháme. Maso, rajčata, celer, celerové listy a omáčku dáme na těstoviny a posypeme nastrouhaným sýrem.