d45cd25859cfeaf58812210ba79dc12991ad7b7e

Koláč s mletým masem, zeleninou a Ricottou (foto)

Postup

  • 1.

    Nejprve si připravíme směs mletého masa, zeleniny a Ricotty. Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k ní mleté maso. Když se maso orestuje, zalijeme ho troškou vody a podusíme. Ochutíme Solčankou a přidáme prolisovaný česnek. Po 10 minutách dušení k masu přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, na růžičky rozebranou brokolici a sterilovanou kukuřici. Vše společně dusíme dalších 5 minut. Nakonec vmícháme Ricottu a zesílíme plamen na maximum, aby se vypařila přebytečná tekutina. Celou směs dochutíme sojovou omáčkou a necháme ji vychladnout.

  • 2. Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na placku tak, aby se vešla do kulaté formy. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Jednou částí těsta vyložíme formu, poklademe na ni masovo-zeleninovo-Ricottovou směs a vše přikryjeme druhou těstovou plackou. Okraje dobře přimáčkneme k sobě a celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Na několika místech těsto propícháme párátkem a dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečení trvá asi 15 minut.
  • 3. Koláč chutná teplý i studený.