730b55c7399327b1e18b6bd09f47a8aec19787da

Krůtí maso s bramborem a cuketou na smetaně (foto)

Postup

  • 1.

    Nejdříve si na oleji zprudka osmahneme na nudličky nakrájené krůtí maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Pak plamen zmírníme a maso podlijeme troškou vody a přikryjeme pokličkou, aby se podusilo doměkka. Maso ochutíme gulášovým kořením a Solčankou.

  • 2. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe jimi dno pekáčku. Na ně rozložíme nahrubo nastrouhanou cuketu a vše posypeme bylinkovou solí. Další vrstvu bude tvořit podušené maso a navrch rozložíme opět syrové nakrájené brambory, které ještě posypeme bylinkovou solí. Vše zalijeme sladkou smetanou a dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečeme asi 40 minut, do změknutí brambor.