7e30dfddd6e18f48797f61203bf87a1c54fb0967

Pizza s mletým masem (foto)

Postup

  • 1.

    Těsto:

  • 2. 130 g celozrnné špaldové mouky,
  • 3. 130 g hladké mouky,
  • 4. 1/2 sáčku sušeného droždí,
  • 5. lžička soli,
  • 6. 120 ml vody,
  • 7. lžíce oleje

    Navrch:

  • 8. kečup,
  • 9. 1 cibule,
  • 10. 1 velké rajče,
  • 11. provensálské koření,
  • 12. 300 g mletého masa (hovězí + vepřové),
  • 13. olej,
  • 14. 2 stroužky česneku,
  • 15. 150 g čerstvého špenátu,
  • 16. Solčanka,
  • 17. strouhaný tvrdý sýr

    Na vymazání a vysypání formy:

  • 18. kousek másla,
  • 19. hrubá mouka

    V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, osolíme, vlijeme vodu a olej a rukou vypracujeme těsto. Necháme ho kynout a mezitím si připravíme suroviny na obložení pizzy.

  • 20. Špenát dáme do misky a spaříme ho vroucí vodou. Přikryjeme talířem a necháme chvíli stát. Na pánvi si osmahneme mleté maso, ochutíme ho Solčankou a prolisovaným česnekem. Rajče a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme nahrubo.
  • 21. Těsto vyválíme na placku a položíme do vymazané a vysypané kulaté formy na pizzu. Placku potřeme kečupem a poklademe kolečky cibule a rajčat. Posypeme provensálským kořením a Solčankou. Pak na pizzu rovnoměrně rozprostřeme orestované mleté maso a rozložíme na něj spařený špenát. Dáme péci do vyhřáté trouby a ke konci pečení posypeme pizzu strouhaným sýrem.