Těstovinový nákyp

Postup

  • 1.

    Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut, podle návodu na obalu. Potom je slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi 3 minuty jej blanšírujeme (spaříme a následně prudce schladíme). Mezitím oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli, stejně jako sojové párky. Na pánvi rozehřejeme tuk a opečeme na něm nakrájenou cibuli i párky. Vše podle chuti ochutíme Solčankou. Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat. Ohnivzdornou středně velkou formu vymažeme tukem a vrstvíme do ní střídavě uvařené těstoviny, pórek, cibuli, kukuřici a párky. V mléce rozkvedláme vejce, okořeníme je solí a muškátovým oříškem a přelijeme jím nákyp. Povrch nákypu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.