Lilek plněný telecím masem

Postup

  • 1.

    Lilek rozkrojíme na dvě poloviny a v troubě předehřáté na 250 °C si jej předpečeme, což bude trvat asi 12 minut. Potom vnitřek lilku vydlabeme lžičkou, tak, aby lilek získal tvar loďky.

  • 2. Na pánvi si rozpálíme olej. Do toho vsypeme jarní cibulku rozkrájenou na kolečka, osolíme a přimícháme mleté telecí maso. Rajčata společně s vydlabaným vnitřkem lilku nakrájíme na větší kousky a přidáme k masu, které už je pěkně osmahnuté. Posypeme jemně nasekanou petrželkou, strouhankou a nakonec ke všemu ještě přistrouháme 5 dkg parmezánu. Takto vzniklou směs promícháme, dobře podusíme a naplníme jí vydlabaný lilek. Na ten pak ještě nastrouháme zbylý parmezán, lilek vložíme na 10-12 minut do trouby zahřáté na 200 °C, aby se nám pořádně upekl.