Ořechovo – mandlové řezy

Postup

  • 1.

    Ze 45 dkg práškového cukru, 4 dl vody a nastrouhané citrónové kůry uvaříme hustý sirup.

  • 2. Připravíme náplň: smícháme dohromady mleté ořechy, mleté mandle, 20 dkg práškového cukru a podle vlastní chuti skořici.
  • 3. Plech na pečení vymažeme máslem, na dno položíme plátky listového těsta tak, aby těsto bylo i na okrajích plechu. Zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme směsí na náplň, přeložíme těsto a povrch potřeme rozpuštěným máslem.
  • 4. Plech vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut. Potom těsto nakrájíme na plátky, opět zakapeme máslem a ještě na 15 minut vložíme do trouby.
  • 5. Hotové řezy zakapeme cukrovým sirupem a necháme alespoň 30 minut odležet. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.