Kuřecí stehýnka s rybízovou omáčkou

Postup

  • 1.

    Kuřecí stehýnka nakrojíme. Osolíme a okořeníme majoránkou. Předsmažíme na malém množství oleje.

  • 2. Předsmažená kuřecí stehýnka položíme na olejem vymazaný plech, vložíme do trouby a necháme 30 až 40 minut péct.
  • 3. Připravíme omáčku: v hrnci si zkaramelizujeme cukr. Povaříme v něm polovinu připraveného množství rybízu a přilijeme rybízový džus. Až získá omáčka dostatečnou hustotu, přihodíme zbytek rybízu. Krátce povaříme a do podávání odložíme stranou.
  • 4. Před servírováním položíme doprostřed talíře dokřupava upečená kuřecí stehýnka, vedle položíme brambory jako přílohu a vše zakapeme omáčkou. Zdobíme majoránkou.