15e64fbe7bcd04d2bc46e65a0d3c62da08e4bb82

Rizoto s čerstvou zeleninou (foto)

Postup

  • 1.

    Nejdříve si na troše olivového oleje osmahneme nakrájené kuřecí maso. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, sojovou omáčku, případně dosolíme. Podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Když je maso téměř hotové, přidáme k němu pokrájená rajčata a ještě chvilku dusíme.

  • 2. V dalším hrnci zahřejeme opět olej, nasypeme na něj hořčičné semínko a rýži, osmahneme a zalijeme dostatečným množstvím vody (1 díl rýže, 2 díly vody). Když je rýže hotová, osolíme ji. Nakonec smícháme masovou směs s rýží.
  • 3. Na úplný závěr si pokrájíme čerstvou červenou papriku, čínské zelí a salátovou okurku a tuto čerstvou zeleninu přidáme na talíře na každou porci rizota.