28250cb5ffa1d79ca22e1632692702938a54aa63

Těstovinový nákyp s krůtím masem (foto)

Postup

  • 1.

    Do osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.

  • 2. V jiném hrnci přivedeme k varu 400 ml vody, přidáme kuřecí bujón, aby se rozpustil a do bublající tekutiny vlijeme celozrnnou mouku rozmíchanou v troše studené vody. Přidáme ještě sladkou papriku, nahrubo nastrouhanou mrkev a vše povaříme asi 20 minut. Pak vše důkladně rozmixujeme, čímž dostaneme hladkou omáčku. Můžeme ji ještě dochutit troškou Solčanky.
  • 3. Na trošce oleje orestujeme na kousky nakrájené krůtí maso a ochutíme ho pouze Solčankou.
  • 4. Z uvařených těstovin slijeme vodu, propláchneme je studenou vodou a promícháme se sněhem ušlehaným ze dvou bílků. Takto upravené těstoviny dáme do zapékací mísy, poklademe je orestovanými kousky krůtího masa a vše zalijeme připravenou oranžovou omáčkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20-25 minut.
  • 5. Podáváme obložené čersvtou zeleninou.