Rybí filé po plzeňsku

Postup

  • 1.

    Na menší dávce oleje osmahneme plátky žampiónů, přidáme nudličky mrkve a kolečka pórku, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme doměkka. Mezitím očistíme a osušíme porce filé, osolíme a zprudka z obou stran opečeme v další části oleje. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme. Ze zbytku oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozmícháme dohladka a povaříme. Po chvilce přilijeme smetanu, podušené houby v zelenině, šťávu z dušeného filé a vše krátce povaříme. Pak omáčku odstavíme, vmícháme žloutek rozmíchaný v mléce a pár kapek citrónové šťávy. Rybu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.