Kynuté knedlíky s ovocem

Postup

  • 1.

    Droždí rozmícháme s cukrem, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hrubé mouky a rozmícháme, až vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme v teple vykynout. Do zbylé hrubé mouky přidáme sůl, vykynutý kvásek, zbylé mléko a pečlivě promícháme, vypracujeme hladké, nelepivé těsto a dáme vykynout. Pak rozválíme silnější plát těsta a nakrájíme na čtverce. Na jednotlivé dílky vkládáme různé druhy ovoce, pečlivě zabalíme a necháme vykynout. Vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-12 minut, během vaření knedlíky obracíme. Při vyndávání z vody knedlíky propichujeme špejlí, aby se nesrazily. Při podávání sypeme moučkovým cukrem, skořicí nebo strouhaným tvarohem. Nakonec přelijeme rozpuštěným máslem.