Bramborové šišky

Postup

  • 1.

    Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí osolené vody, uvedeme do varu, 15-20 minut vaříme, scedíme a ještě horké prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na pánvi a necháme na ní zesklovatět cibuli, tu poté vmícháme do lisovaných brambor spolu s pokrájenou pažitkou. Vše uhněteme do hladkého těsta a uložíme do chladu. Potom z těsta tvoříme na prst silné šišky.

  • 2. Na pánvi rozehřejeme máslo a bramborové šišky na něm postupně během 4-5 minut ze všech stran dozlatova opečeme.
  • 3. Bramborové šišky podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.