Kuřecí nudličky v bramborovém těstíčku se zeleninovou směsí

Postup

  • 1.

    Kuřecí prsíčka nakrájíme na silnější nudličky, osolíme, obalíme v mouce a potom také v bramborovém těstíčku. Obalené nudličky masa dozlatova osmažíme na hojném množství rozpáleného oleje.

  • 2. Rozpustíme máslo a přihodíme na něj oba druhy cibule rozkrojené na půlky. Osolíme, mírně osmahneme a přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a kořen petržele.
  • 3. Až bude mrkev a petržel napůl měkká, přihodíme na nudličky nakrájenou cuketu a všechnu zeleninu dohromady podusíme. Potom vhodíme na plátky nakrájené houby a na nudličky nakrájené lusky papriky. Osolíme, přisypeme lněná semínka a všechny suroviny důkladně podusíme.
  • 4. Připravíme zálivku: v misce rozmícháme na hladkou směs zakysanou smetanu, osolíme a ochutíme rozetřeným česnekem. Přisypeme nadrobno nasekaný kopr, petrželovou nať a jarní cibulku.
  • 5. Před podáváním upravíme na talíři nejprve zeleninovou směs, potom položíme kousky kuřecího masa a nakonec vše zakapeme smetanou ochucenou bylinkami.