Buchty plněné jahodami a tvarohem

Postup

  • 1.

    Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý kvásek a promícháme. Pak vmícháme žloutky, rozehřáté máslo a zbytek smetany. Propracujeme a necháme vykynout. Lžící z těsta vykrajujeme kousky a děláme malé placičky, které plníme tvarohovou náplní a jahodou. Uzavřeme a vytvarujeme z nich menší buchty, které pomastíme, aby se neslepily. Necháme na pekáči kynout ještě 20 minut a pak v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Při podávání můžeme zdobit šlehanými jahodami a šlehačkou.

    Náplň: tvaroh smícháme s cukrem a vejci.