Kuřecí plátky v zeleninové omáčce

Postup

  • 1.

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky a kečup. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut a omáčku ochutíme Worcesterskou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Nakonec omáčku rozmixujeme.

  • 2. Kuřecí prsa osolíme a z obou stran zprudka osmahneme na oleji. Přendáme je do pekáčku, zalijeme výpekem a horkým vývarem , zakryjeme a v troubě dusíme doměkka.
  • 3. V osolené vodě uvaříme fazolky. Kuřecí maso nakrájíme šikmo na plátky, na talíři je polijeme zeleninovou omáčkou, posypeme pokrájenou jarní cibulkou a ozdobíme zelenými fazolkami.