Tvarohové knedlíky plněné čokoládou s vanilkovou omáčkou

Postup

  • 1.

    Změklé máslo ušleháme, přidáme k nemu vejce, sůl, měkký tvaroh a větší část mléka. Směs dobře promícháme, přidáme mouku, přilijeme zbytek mléka a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na tenčí placku, z které nakrájíme čtverce asi 4x4 cm, na ně dáme čtverečky čokolády a knedlíky pečlivě zabalíme. Dáme je vařit do mírně osolené vody.

  • 2. Omáčku připravíme tak, že mléko přivedeme k varu, přidáme cukr a pudinkový prášek rozmíchaný v trošce studené vody a uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout a vmícháme do něj větší část změklého másla a smetanu tak, aby vznikla krémová omáčka.