Kuřecí prsíčka plněná špenátem a chřestem s brambory

Postup

  • 1.

    Brambory rozkrájíme na tenké plátky, vložíme je do pekáče, osolíme a přidáme k nim několik snítek čerstvého rozmarýnu. Vajíčka rozklepneme, smícháme je se smetanou, ochutíme solí a rovněž k nim přidáme pár lístečků rozmarýnu. Touto směsí zalijeme brambory, které potom upečeme v předehřáté troubě. Za půl hodiny budou brambory hotové.

  • 2. Kuřecí prsíčka rozevřeme, mírně naklepeme a promneme, aby zvláčněla, osolíme. Zavineme do nich listy čerstvého špenátu a chřest. Pokud budeme používat chřest čerstvý, nikoli z konzervy, musíme jej nejprve asi 10 minut předvařit.
  • 3. Hotové rolády si předpečeme v pánvi na trošce oleje, potom je přemístíme na pekáč a dáme je do trouby k bramborám.
  • 4. Masovou šťávu, která nám od předpečených kuřecích rolád zůstala v pánvi, rozředíme trochou oleje a osmahneme si na ní lžičku rajského protlaku. Přidáme čerstvý rozmarýn a několik rozpůlených koktejlových rajčat, vše okořeníme solí a mletým kmínem. Zalijeme troškou vody a důkladně povaříme. Potom přisypeme i zbytek koktejlových rajčátek a necháme celé ještě jednou přejít varem.
  • 5. Před podáváním rozkrájíme gratinované brambory na větší kostky, na jednu osobu připadne jedna kostka, ke které umístíme na talíř kuřecí závitek, zalitý na závěr masovou šťávou s koktejlovými rajčaty.