Špagety s lilkem

Postup

  • 1.

    Lilky omyjeme, neoloupané nakrájíme od špičky na 1/2cm plátky, ale na druhém konci necháme pohromadě. Posypeme solí a necháme půl hodiny stát, aby hořké látky unikly. Rajčata oloupáme a nakrájíme na malé kousky. Lilky osušíme. Na pánvi zahřejemne 3 lžíce oleje, přidáme prolisovaný česnek, kousky rajčat, mírně osolíme a ochutíme trochou cukru. Vmícháme posekanou petrželku a pod pokličkou dusíme tak dlouho, až se rajčata rozpadnou. V druhé pánvi zahřejeme zbývající tuk, na kterém necháme osmahnout 1 stroužek česneku. Na pánev poklademe vějířovitě lilky, které opečeme do světlehněda. Mezitím uvaříme špagety, které rozdělíme na talíře a pokapeme kečupem. Na špagety s kečupem klademe vějířkovitě opečené lilky a pokapemne citronovou šťávou.