Plněné cukety s celerovou omáčkou

Postup

  • 1.

    Na pánvi rozpálíme olej a začneme na něm restovat mrkev nakrájenou na tenké nudličky. Přidáme stejným způsobem nakrájený kořen petržele, na tenké plátky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka a vše dohomady důkladně osmahneme. Zaprášíme 30 g mouky a podlijeme 400 ml mléka. Povaříme 20 minut a nakonec posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

  • 2. Cukety rozpůlíme a malou lžičkou vydlabeme vnitřky, potom je osolíme a naplníme masovou směsí. Položíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a na 15 minut dáme péci do předehřáté trouby při teplotě 180 °C.
  • 3. Mezitím připravíme celerovou omáčku. Hlízu celeru nakrájíme na kousky, osmahneme na malém množství oleje a zaprášíme zbytkem mouky. Necháme ještě několik minut restovat a potom celer podlijeme zbylým množstvím mléka. Omáčku osolíme. Můžeme přidat i petrželovou nať.
  • 4. Omáčku rozmixujeme, aby byla hladká, a doplníme odpařenou vodu. Důkladně povaříme a do chvíle podávání ji udržujeme teplou. Plněné cukety před podáváním touto omáčkou zalijeme.