Jablková žemlovka

Postup

  • 1.

    Žemle nakrájíme na tenčí plátky a zvlhčíme v mléce. Opláchnutá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na tenčí plátky. Vhodný pekáč vymastíme polovinou dávky másla, na dno rozložíme třetinu zvhlčených žemlí, na žemle navrstvíme půlku dávky nakrájených jablek, posypeme je přebranými, opláchnutými a spařenými rozinkami a polovinou ovocného cukru, promíchanou se skořicí. Na ochucená jablka dáme další třetinu žemlí a na žemle zbylou polovinu jablek s cukrem, skořicí a rozinkami. Poslední vrstvu tvoří zase třetina žemlí. Žemlovku pokapeme zbylou polovinou rozpuštěného másla a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Při podávání krájíme žemlovku na čtverce a sypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.