Těstoviny canelloni plněné Ricottou

Postup

  • 1.

    Příprava zeleninové omáčky: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. Přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, podle vlastní chuti osolíme a ochutíme čerstvým oregánem. Rajčata rozkrájíme a přidáme k ostatní zelenině. Vše důkladně promícháme, mírně osmahneme, podlijeme malým množstvím masového vývaru a vmícháme také oloupaná rajčata z konzervy. Odstavíme a udržujeme teplé.

  • 2. Příprava zeleniny na náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme až na vlastní šťávu. Přihodíme půlku cibule nasekané nadrobno, na nudličky nakrájenou cuketu, na nudličky nakrájený ledový salát a najemno nasekaný česnek. Potom stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  • 3. Pomazánkové máslo smícháme s ricottou. Do této směsi vmícháme nadrobno nasekanou bazalku a podušenou zeleninu a takto připravenou náplní naplníme těstoviny.
  • 4. Naplněné těstoviny položíme do ohnivzdorné mísy, zalijeme zeleninovou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a během 25 až 30 minut upečeme.
  • 5. Před podáváním můžeme těstoviny ještě jednou posypat parmezánem.