7cb1898b6c63e70b3965a806d15330b71958d539

Rizoto se žampiony a sýrem Mascarpone (foto)

Postup

  • 1.

    Nejdříve si dáme do trouby péci kuřecí maso, např. stehna, na lžíci oleje s trochou vody.

  • 2. Na pánvi na rozehřátém másle s přidáním kapky oleje osmahneme rýži, až začne sklovatět. Za občasného míchání přiléváme vývar, může být i ze zeleninové kostky. Rýži dusíme asi 20 minut, aby nabobtnala.
  • 3. Na posledních 10 minut přidáme k rýži na tenká kolečka nakrájenou cibulku a žampiony a vše chvilku podusíme. Rizoto zjemníme přidáním mascarpone a dochutíme bylinkovou solí. Nakonec do rizota vmícháme na kousky nakrájené maso. Kdo chce bezmasé jídlo, maso samozřejmě vynechá. Rizoto chutná výborně i bez něj.