92336b6b4d18a3d9d6e63cf46b1af5ffeeb9cb0c

Koláč se špenátem a ricottou (foto)

Postup

  • 1.

    Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny suroviny a důkladně propracujeme v pružné, hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout, kynout.

  • 2. Mezitím na pánvi zahřejeme máslo a rozmrazený špenát, vmícháme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku, ricottu, česnekovou pastu a dochutíme Solčankou. Směs odstavíme z ohně a necháme vystydnout.
  • 3. Těsto kynulo sice jen chvilku, ale na tento koláč to bohatě stačí. Rozdělíme ho napůl a každou půlku vyválíme na tenkou placku. Jednu placku vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Na to navršíme špenátovou směs a celé to přikryjeme další plackou z těsta. Okraje k sobě těsně přitiskneme a těsto na několika místech propícháme, aby se nenafouklo. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Koláč můžeme podávat hned, výborný je ale též studený.