Pestrá zeleninová směs s opékanou Mozzarellou

Postup

  • 1.

  • 2. Cibuli jemně nasekáme a začneme ji na másle restovat. Karotku, kedlubny a celer nakrájíme na drobné kostičky a spolu s hráškem je přisypeme k cibulce. Osolíme a zalijeme masovým vývarem. Vaříme 15-20 minut, aby zelenina změkla.
  • 3. Brambory oloupeme, omyjeme a ve slané vodě je do měkka uvaříme. Uvařené brambory rozmixujeme - a takto vzniklou bramborovou kaši přímícháme do zeleninové směsi jako zahuštění. Zahuštěnou zeleninu zalijeme smetanou a ochutíme ji hořčicí a cukrem. Nakonec přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a všechno společně důkladně povaříme.
  • 4. Sýr si nakrájíme na silnější plátky, které pak mírně obalíme v mouce a v rozpáleném oleji opečeme. Před podáváním sýr vložíme doprostřed talíře se zeleninou.