
Houbový jahelník
Suroviny
-
300 g jáhel,
- 300 g čerstvých nebo hrst sušených hub,
- 4 rohlíky,
- 1/4 l mléka,
- 2 vejce,
- malá špetka bílého pepře,
- kmín,
- zázvor,
- majoránka,
- česnek,
- sůl
Postup
- 1.
Spařené jáhly uvaříme ve vodě (poměr 1:2) doměkka. Čerstvé houby nakrájíme a podusíme. Sušené před vařením namočíme do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Uvařené jáhly, houby a rohlíky promícháme, přidáme vejce a ochutíme kořením. Směs přeložíme do vymazané zapékací mísy, povrch urovnáme a v horké troubě upečeme dozlatova. Hotový jahelník mužeme posypat sýrem a podáváme se zelným salátem nebo sterilovanou okurkou. Může se konzumovat i studený (nakrájený na tenké plátky).
- Kategorie receptu :Jáhly
Postup
- 1.
Spařené jáhly uvaříme ve vodě (poměr 1:2) doměkka. Čerstvé houby nakrájíme a podusíme. Sušené před vařením namočíme do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Uvařené jáhly, houby a rohlíky promícháme, přidáme vejce a ochutíme kořením. Směs přeložíme do vymazané zapékací mísy, povrch urovnáme a v horké troubě upečeme dozlatova. Hotový jahelník mužeme posypat sýrem a podáváme se zelným salátem nebo sterilovanou okurkou. Může se konzumovat i studený (nakrájený na tenké plátky).
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /data/web/virtuals/77816/virtual/www/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273