673e7c25435032590da9a7d1e308dc7dfd8d0188

Jáhly zapečené s vepřovým masem a smetanou (foto)

Postup

  • 1.

    Jáhly nejdříve spaříme, abychom odstranili případnou hořkost. Potom je zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka.

  • 2. Na pánvi si na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené vepřové maso, zprudka osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, ke konci přidáme lžičku kurkumy, pár kapek sojové omáčky a asi 2 lžíce kečupu. Uvařené jáhly vmícháme do masové směsi a vše navršíme do zapékací misky vymazané kouskem másla. Vše pokapeme hustou rostlinnou smetanou a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Za 10 minut můžeme podávat.