Houbový guláš se špenátovými nočky

Postup

  • 1.

    Houby očistíme a nahrubo rozkrájíme. Cibuli naopak nasekáme velice jemně a začneme ji restovat na rozpáleném oleji. Přidáme rozkrájenou papriku, potom rajče a nakonec vše posypeme mletou paprikou. Zalijeme troškou vody, a potom takto připravený gulášový základ osolíme.

  • 2. Na gulášový základ vsypeme nejprve lišky, po chvíli také žampióny a hlívu ústřičnou. Až začnou dušené houby pouštět šťávu, můžeme přidat i hříbky. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, vše krátce povaříme.
  • 3. Z mouky, vajíček, trošky soli a vody si umícháme těsto na nočky. Potom z něho škubeme malé kousíčky, které hned vhazujeme do horké slané vody a vaříme.
  • 4. Na pánvi si rozpustíme kousek másla, na kterém důkladně podusíme špenát. Dušený špenát osolíme a ihned jej promícháme s přecezenými a okapanými nočky. Ty podáváme s houbovým gulášem.