Zelí s fazolemi v kotlíku

Postup

  • 1.

    Nejprve si v kotlíku rozehřejeme sádlo, přihodíme na ně cibuli nakrájenou na drobné kostičky, mírně ji osolíme a podusíme. Přimícháme mletou červenou papriku, gulášové koření a rajský protlak.

  • 2. Vepřové pokrájíme na menší kousky, přidáme je do kotlíku, zalijeme vodou a dáme nad oheň. Musíme maso předvařit, což bude trvat nejméně půl hodiny.
  • 3. Mezitím ze zelí vymačkáme kyselý nálev, který si ale dáme stranou, protože jím při vaření můžeme jídlo podle chuti okyselovat.
  • 4. Do kotlíku odstaveného z ohně přimícháme kyselé zelí a máčené fazole. Přidáme stroužky česneku nakrájené na plátky, opět vše zalijeme vodou. Vrátíme kotlík zpět nad oheň a necháme asi hodinu hodiny bublat, aby se jídlo dovařilo.