Krůta se zakysanou smetanou

Postup

  • 1.

    Na velké pánvi rozpustíme máslo. Když začne pěnit, přidáme krůtí maso, nakrájené na centimetrové proužky a za stálého míchání je asi 8 minut osmažíme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Oheň pod pánví ztlumíme, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, kroužky cibule a půlky drobných žampionů. Za občasného míchání směs 3 - 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přilijeme vývar, přivedeme jej k varu a mícháme, až omáčka zhoustne. Na pánev přidáme maso, směs osolíme a přidáme trochu červené papriky. Zakryjeme a 5 minut zvolna povaříme, aby maso změklo. Přimícháme zakysanou smetanu a opatrně prohřejeme. Ozdobíme nasekanou pažitkou.