Kuřecí pekáček

Postup

  • 1.

    Naporcované kuře nebo třeba kuřecí stehýnka osolíme a můžeme lehce okořenit tím, co máme rádi - solčankou atd., přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a hodně podlijeme vodou - klidně 3 cm vody. Nemusíme přidávat žádný tuk.Pečeme přikryté jak jsme zvyklé, dokud kuře není skoro hotové. Mezitím si připravíme oloupané a nakrájené brambory - jako kdybychom je chtěly vařit, očištěnou a na větší kusy nakrájenou mrkev, brokolici, hrášek - zkrátka takovou zeleninu, jakou máme po ruce a jaká nám chutná. Když je kuře skoro hotové, odklopíme pekáč, můžeme dolít vodu, aby byl dostatek štávy, kuře vyndáme, brambory se zeleninou nasypeme do pekáče a  promícháme s výpekem. Navrch dáme opět kuře a pečeme odkryté, dokud brambory nezměknou a maso nezezlátne. Brambory a zelenina dostanou vynikající chuť kuřecího výpeku a když se trochu ,rozmachťají´ vůbec to nevadí.