Jaké suroviny mít doma vždy po ruce?

kuchyn2

Zde se zmíníme o několika základních věcech, které by mohly zajímat začínající hospodyňky. Ty pokročilejší nechť článek ignorují.:-)

Chytré kuchařky si uspořádají svou kuchyni tak, aby měly vše po ruce. V dobře zařízené kuchyni by měly být hrnce blízko sporáku, prkénko i s nožem hned u pracovní plochy, cedník na mytí zeleniny ve skříňce pod dřezem. Je samozřejmostí, že lednice, mrazák a spíž jsou blízko sebe tak, aby se ušetřilo co nejvíce drahocenného času.

Co se týče zásob, ze kterých doma vaříme, záleží samozřejmě na zvyklostech a chutích každé jednotlivé rodiny. Vegetarián asi nebude mít mrazák přeplněný různými druhy masa a naopak ten, kdo zrovna nemusí zeleninu, nebude mít v lednici celou škálu různobarevné zeleniny.

 

Co by ale asi nemělo chybět v žádné domácnosti, je zhruba toto:

 

  • sůl, cukr, mouka, škrob, krupice, strouhanka
  • rýže, těstoviny, luštěniny
  • pepř, paprika mletá, směsi bylinek i jednotlivé bylinky
  • hořčice, sójová omáčka, med
  • olej (slunečnicový, olivový)
  • ocet (obyčejný, balzamikový)
  • rajčatový protlak, konzervovaná rajčata, kečup
  • nakládané okurky, olivy, sardelky
  • rozinky, mandle, ořechy, kypřicí prášek, sušené droždí, vanilkový cukr, kakao
  • čaj, káva i kávovinová směs (pro děti), instantní kakao

 

Pokud jste přesvědčeni, že existují ještě nějaké zcela nepostradatelné suroviny, můžete se o ně s námi podělit v komentáři pod článkem.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /data/web/virtuals/77816/virtual/www/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273